Mitt nya sätt att jobba med texter

I början av året kände jag för första gången på länge en ny energi till att skriva klart låtar och spela in musik. Orken och jag har inte direkt varit i ”synk” senaste åren och jag håller fortfarande på att hitta tillbaka efter en tuff utmattning. Men det känns väldigt positivt att jag klarar att fokusera på det kreativa igen.

Så, jag har nu bestämt mig för att spela in ett antal låtar. Jag har varit på väg innan, men det krävs ju både kraft, motivation och tid för att man ska ta ett sådant projekt i land. Och det har alltid varit någon av dessa som saknats. Skillnaden den här gången är att jag känner mig mer motiverad än på länge. Jag har redan hållit på med projektet några månader och får hela tiden ny energi av att se hur det växer fram.

Det jag har suttit med mest här i början är att skriva klart texter och jag upptäckte då en ny metod som passade mig väldigt bra. Genom åren har jag jobbat med text på olika sätt. Ibland helt på papper, andra gånger helt i datorn. Men den här gången har jag hittat en hybridform som jag verkligen gillar. Och en nyckel här verkar vara att skriva ut texten med ett skrivmaskinstypsnitt.

(Ursäkta för allt prasslande med papperna i videon.)

Kommentera